T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / SÖKE - Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

SÖKE ADNAN MENDERES MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARİHÇESİ

 

Söke kuzeyinde İzmir, güneyinde Didim ve Muğla, batısında Kuşadası bulunan şirin ve güçlü bir ilçedir.  Söke Büyük Menderes Havzasının en son noktasında verimli araziye kuruludur.

Söke bölgesi Akdeniz iklim kuşağı içerisindedir. Kışın yağışlı, yazları kurak geçer. Nem oranı diğer bölgelere göre yüksektir. Çam ve makilik dahil her türlü yabancı bitki yanında kültürü yapılan pamuk, bilumum Hububat, Meyve, Sebze, Zeytin, İncir, yetiştirilir.

Söke Türkiye´nin en önemli pamuk üretim alanlarından biridir.  450 bin dekar ekilebilir araziye sahip, Türkiye´nin Pamuk Ambarı. İlçenin ekonomisi, yıllık gayrisafi hâsılanın %70ini sağlayan tarımsal üretim ile tarıma dayalı sanayi malları üretimine dayanmaktadır.

Verimli Söke Ovası´nda ana ürün pamuğun dışında buğday, yem bitkileri, narenciye, meyve bitkileri, incir ve en önemlisi zeytin yetişir. Söke´nin Dağlarından Yağ, Ovasından Bal Akar. Tarımda Arıcılık, Balıkçılık ve Hayvancılık da yer sahibidir.

Okulumuz arsası Söke'nin tanınmış iş adamlarından merhum Ömer Lütfi KOCAÖNER tarafından bağışlanmıştır. Yapımına 1978 yılında başlanan okulumuz, 1981 yılında bitirilmiştir. Okul Binasının müteahhitliğini, Mahmut DERELİ yapmıştır.

Okulumuz ilk olarak 1974 yılında Akşam Ticaret Lisesi olarak eğitim-öğretime açılmış ve 1981 yılına kadar bu isimle faaliyetini sürdürmüştür. 1981-1982 eğitim öğretim yılından itibaren ise, Söke Ticaret Lisesi olarak faaliyetini sürdürmüştür. Okulumuz ismi 1986-1987 öğretim yılından itibaren Ticaret Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir. Aynı eğitim öğretim yılında okulumuz bünyesinde ortaokul kısmı açılmış olup, 1993-1994 eğitim öğretim yılına kadar faaliyetini sürdürmüştür. Bunun yanı sıra okulumuz bünyesinde 2008-2009 eğitim öğretim yılında Anadolu Ticaret Meslek Lisesi eğitim öğretime açılmıştır. 

2008-2009 eğitim öğretim yılında, okulumuz bünyesinde Mesleki Açık öğretim Lisesi faaliyete geçmiştir. Bu kapsamda yüz yüze eğitim verilmeye başlanmıştır.

Okulumuzda ilk bilgisayar laboratuvarı Sayın Şukufe ÖZBA'nın bağışlarıyla eşi merhum Cemal ÖZBAŞ adına açılmış ve buraya merhumun adı verilmiştir. 

2014 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün kararı ile okulumuz ismi Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuzda 4 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.      

 

Okulumuzdaki örgün eğitim kısmında mevcut alan ve dalları aşağıdaki gibidir:

 

Muhasebe ve Finansman Alanı - Muhasebe Dalı           

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Alanı - Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Dalı

Pazarlama ve Perakende Alanı - Satış Danışmanlığı Dalı

Ulaştırma Hizmetleri Alanı -  Lojistik Dalı           

 

Okulumuzdaki Mesleki Açık öğretim Lisesi Yüz yüze Eğitim kısmında mevcut alan ve dalları aşağıdaki gibidir:

Muhasebe ve Finansman Alanı - Muhasebe Dalı 

 

Okulumuz bünyesinde 2021-2022 Eğitim öğretim yılından itibaren Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) açılmıştır.

Okul Binamız için Deprem nedeniyle bakanlığımız tarafından yıkım kararı verildiği için 2023-2024 Eğitim Öğretim yılından itibaren geçici süre ile Yeni Cami Mah. Kasımpatı Sok. No:14 numarada yeni yapılan okul binasında eğitim öğretim yapılmaya başlanmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.02.2013 - Güncelleme: 16.10.2023 09:38 - Görüntülenme: 3326
  Beğen | 6  kişi beğendi